Οκτωβρίου 06, 2008

ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΑ

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε μετά από προτροπή κάποιων συναδέλφων στην Κλινική. Ξεκίνησε σαν μια απλή ιδέα και εξελίχθηκε σε ένα ενημερωτικό βήμα και σε ένα βήμα διαλόγου μεταξύ των συναδέλφων. Στα ενδιάμεσα προστέθηκαν και κάποιες «καλλιτεχνικές» πινελιές, όπως και κάποια παρεμβατικά κείμενα που είτε είχαν σχέση με τον ιατρικό κόσμο είτε με τα κοινωνικά δρώμενα. Όλα ήσαν σε ένα πλαίσιο καλόπιστο, σε ένα πλαίσιο εποικοδομητικό όπως διαφαινόταν.
Τελευταία όμως παρεισέφρυσαν στο ιστολόγιο και άτομα που, κρυπτόμενα πίσω από την ανωνυμία τους (θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία αγαπητοί φίλοι), εξέτρεψαν τους σχολιασμούς σε μονοπάτια μη ανεκτά για το είδος του ιστολογίου (χαρακτηριστικά αναφέρω τα σχόλια στις αναρτήσεις για τις εξετάσεις και το εμβόλιο της ανεμευλογιάς). Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα για τους απρεπείς χαρακτηρισμούς συναδέλφων που όλα τα γνωρίζουν και όλα τα κριτικάρουν, φυσικά πίσω από την ανωνυμία τους. Δεν θα σχολιάσω αν τα γραφόμενα είναι σωστά ή όχι. Ο καθένας μπορεί να κρίνει. Θα σχολιάσω ένα μόνο: το να κατακρίνεις την χώρα που σε ταϊζει αλλά συγχρόνως να μην δέχεσαι κρίση για την διπλανή χώρα, νομίζω ότι δεν είναι δόκιμο και δημιούργησε πολλές αντιδράσεις.
Μετά λοιπόν από όλα αυτά αποφάσισα να μην γίνονται δεκτά ανώνυμα σχόλια, ειδικά όταν αφορούν επιστημονικά θέματα. Νομίζω ότι έτσι θα επανέλθουμε στον αρχικό σκοπό του ιστολογίου. Το ιστολόγιο δεν πρόκειται να γίνει πεδίο αντιπαλότητας ή προβολής όποιων προβλημάτων ανωνύμων ατόμων. Μετά χαράς θα δημοσιεύονται όλα τα σχόλια, και κριτικά σχόλια και αρνητικά σχόλια για όσα αναρτώνται (έτσι βελτιώνονται όλοι), αρκεί, επαναλαμβάνω, να υπάρχει επωνυμία (ή με όνομα ή με open ID ή με URL) και αρκεί να μη θίγονται πρόσωπα.
Ευχαριστώ όλους για τις μέχρι τώρα επισκέψεις, τα σχόλια, τη συμμετοχή σας σε όλη αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω να συνεχιστεί η επικοινωνία ακόμη πιο εποικοδομητικά. Από τον διάλογο κερδίζουν όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: