Μαΐου 21, 2009

"ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ"

Αν ταξιδέψει κάποιος προς Αθήνα θα διαπιστώσει πόσο χαμένα πάνε τα λεφτά του, στα τέλη κυκλοφορίας, στα διόδια και γενικά στους φόρους του κράτους. Χρόνια ολόκληρα φτιάχνουν αυτήν την περίφημη εθνική οδό. Σαφώς και είναι καλύτερη από ό,τι παλαιότερα. Αλλά είναι απαράδεκτη ως προς την ποιότητα του οδοστρώματος, ειδικά στα παλαιότερα τμήματα. Δεν νοείται ο κυριότερος αυτοκινητόδρομος της χώρας να έχει ανωμαλίες, λακουβίτσες, υψωματάκια, και να είναι ανισοϋψή τα δύο κομμάτια του (αριστερό και δεξιό, στην ίδια κατεύθυνση). Επιτέλους πότε θα πάει φυλακή κάποιος εργολάβος; Ώστε να στρώσουν όλοι οι άλλοι;

Όσον αφορά δε το τίμημα των διοδίων να μην μιλήσουμε. Θεσσαλονίκη - Θήβα 12.5 ευρώ one way. Στην επιστροφή μας χάρισαν και 2 ευρώ. Σύνολο 23 ευρώ. Πολύ καλά (!!!!) για την ποιότητα του δρόμου!!!!

Τον πολίτη ποιος τον σέβεται;;

2 σχόλια:

Τασολάμπρου Χρυσούλα είπε...

Τον φορολογούμενο πολίτη δεν τον σέβεται ΚΑΝΕΝΑΣ. Που να δείτε το οδικό δίκτυο της περιοχής μας (Αιτωλοακαρνανίας). Είμαστε ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός στην Ελλάδα, ο τρίτος νομός σε πληθυσμό και σε συνδυασμό με το κάκιστης ποιότητας οδόστρωμα, ο δεύτερος (νομίζω) σε τροχαία ατυχήματα, μετά το νομό Θεσαλονίκης. Οι αριθμοί νομίζω τα λένε όλα και η αδιαφορία των υπευθύνων είναι εμφανής !!!

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Έχετε απόλυτο δίκηο. Έχει γούστο όταν σε κάποιο σταθμό διοδίων πληρώνεις 2.75 ευρώ. Λες ότι ο επόμενος δρόμος θα είναι άριστος. Και όμως έχει τα κακά του χάλια. Πιθανόν πληρώνουμε για να τον φτιάξουν, μια και χάλασε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την κατασκευή του.

Όσο για την Θεσσαλονίκη δεν ξέρω αν έχει τα πρωτεία στα ατυχήματα. Ξέρω ότι είναι πρώτη στο κακό οδόστρωμα. ΟΛΟΙ οι δρόμοι (μικροί και μεγάλοι, κεντρικοί και μη) έχουν τέτοια χάλια που θυμίζουν σκαμμένα χωράφια.

Αλήθεια, ποιος ο σκοπός των τελών κυκλοφορίας που πληρώνουμε; Και αφού πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας γιατί πρέπει να πληρώνουμε και διόδια;