Σε μελέτη στη Μ. Βρετανία
υπολογίστηκε ότι το 10% από το χοιρινό
κρέας και τα λουκάνικα μπορεί να μεταδώσει τον ιό και να προκαλέσει λοίμωξη, αν
δεν ψηθεί καλά. Τα λουκάνικα πχ
χρειάζονται ψήσιμο για 20' στους 70 C.
Στη Μ. Βρετανία παρατηρείται
έξαρση της νόσου. Το 2003 υπήρξαν 124 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ενώ το
2013, 691. Το πρώτο 6μηνο του 2014 οι
περιπτώσεις ήσαν 461. Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν δηλώνονται.
Προσοχή λοιπόν στο τι τρώμε.
Υπόψιν ότι άλλες πηγές του ιού είναι το μολυσμένο νερό και τα όστρακα.
ProMed, November 12, 2014
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου