Ιανουαρίου 08, 2015

ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ EBOLA

Άλλη μια εταιρεία ξεκινά μελέτες και δοκιμές για εμβόλιο κατά του ιού Εbola. Είναι η J&J που πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να παράσχει 2.000.000 δόσεις εντός του 2015. Επίσης, πιστεύει ότι θα μπορεί να παραδώσει, αν χρειαστεί, 5.000.000 δόσεις μέσα σε 12 εως 18 μήνες.
Το εμβόλιο αυτό θα χορηγείται σε δυο δόσεις, και θεωρείται ότι θα είναι πιο αποτελεσματικό από τη μια δόση των άλλων σκευασμάτων.

Reuters / Health Information 07-01-2015


Καλή εξέλιξη, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι όλος αυτός ο πακτωλός χρημάτων που τώρα ξοδεύεται, αν είχε δοθεί προγενέστερα για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στην Αφρική, δεν θα υπήρχε επιδημία και δεν θα ήταν ο πλανήτης σε αναταραχή. Αν δει κανείς τον τρόπο μετάδοσης του ιού (CDC, November 2014) θα καταλάβει γιατί το λέω αυτό.

Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι όλος ο αγώνας γίνεται όχι για να σωθούν οι έρμοι μαύροι της Αφρικής αλλά για να μην μεταδοθεί ο ιός στην "πολιτισμένη" κοινωνία μας και τότε τι θα γίνει! Εδώ τα γυφτάκια δεν θέλουν να δουν, οι μαύροι θα τους ένοιαζαν;

Φωτεινή εξαίρεση οι εθελοντές που έτρεξαν στην ταλαιπωρημένη ήπειρο και που ορισμένοι έδωσαν και τη ζωή τους στον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: