Μαρτίου 23, 2016

ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ - 23/3/16

Κρύο και βροχή. Τι άλλο χρειάζονται οι πρόσφυγες για να περνούν καλά; Είχαν και υψηλές επισκέψεις σήμερα. Τον Υπουργό Υγείας με την κουστωδία του (6 αυτοκίνητα). 

Οι ουρές στα συσσίτια μεγάλες, η βρωμιά διάχυτη παντού, τα λασπόνερα να κυριαρχούν και τα παιδάκια να τσαλαβουτούν παίζοντας χαρούμενα. Τι άλλο να κάνουν τα παιδιά; Συνήθισαν το κρύο, συνήθισαν τη λάσπη, συνήθισαν την πείνα. Και τα πέριξ νοσοκομεία γεμάτα από λοιμώξεις αναπνευστικού και γαστρεντερικού. Φανταστείτε να έρθει και το καλοκαίρι.

Λένε ότι κάποιος επίσημος είπε ότι δεν αποτελούν υγειονομικό κίνδυνο οι πρόσφυγες. Αν όντως το είπε μάλλον δεν πρέπει να βγήκε από το πολυτελές αυτοκίνητο του ο επίσημος. Αν έβγαινε θα έβλεπε ότι και στις μεγάλες σκηνές που στήθηκαν, οι άνθρωποι είναι παστωμένοι και ο χώρος όζει.

Πότε θα εμβολιαστούν όλοι αυτοί; Πότε θα πλυθούν; Πότε θα φάνε σωστό φαγητό;
Αν αρχίσουν οι διάρροιες σε μεγάλη έκταση, αν οι ψείρες επικρατήσουν, αν τυχόν κάποια ψώρα εμφανισθεί, αν με την άνοδο της θερμοκρασίας έλθουν τα κουνούπια με ότι αυτά μεταδίδουν, τι θα γίνει;

Ή θα βελτιωθούν οι συνθήκες ή θα πρέπει να εκκενωθεί τάχιστα η Ειδομένη. Ειρηνικά; Βίαια; Οι αρμόδιοι γνωρίζουν.

Άποψη μου: Η Ειδομενη δύσκολα θα εκκενωθεί. Για το λόγο αυτό χρειάζεται άμεση βελτίωση συνθηκών διαβίωσης. Και άμεση καθαριότητα του χώρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: