Ιουλίου 05, 2024

ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΓΡΙΠΗ ΠΤΗΝΩΝ

Η εταιρεία Moderna θα λάβει βοήθεια περί τα 176 εκατομμύρια δολάρια από το αμερικανικό κράτος για να συνεχίσει και να αναπτύξει τις έρευνες για ένα νέο mRNA εμβόλιο κατά της γρίπης των πτηνών. 


Healio 02-07-2024


Τελικά νομίζω ότι η επιστήμη βαδίζει πλέον  στο μονοπάτι των νουκλεϊκών εμβολίων. Μόνο για τέτοια διαβάζουμε. Ας ελπίσουμε να είναι "κεκαθαρμένα" σε σχέση με το αμαρτωλό εμβόλιο του κορωνοϊού. 



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με βάση την προηγούμενη εμπειρία του εμβολίου για τον COVID,δεν πιστεύω ότι φαρμακευτική εταιρεία όντας η δικαιοσύνη εν λειτουργία,θα κυκλοφορήσει mRNA εμβόλιο απευθυνόμενο σε υγιή πληθυσμό.
Μην συγχέουμε τα πειραματικά mRNA εμβόλια που κυκλοφόρησαν για το μεταστατικό μελάνωμα
απευθύνονται σε πολύ μικρή και εξειδικευμένη ομάδα πληθυσμού βαρέως πασχόντων
Καβούρης Κυριάκος παιδίατρος

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Αγαπητέ κύριε Καβούρη,

Δεν συγχέουμε τίποτε. Άλλο τα αντικαρκινικά εμβόλια και άλλο τα κοινά εμβόλια. Μην ξεχνάμε ότι τα mrna δοκιμάστηκαν και ξεκίνησαν να μελετώνται ως εμβόλια κατά του καρκίνου. Κοιτάξτε όμως που οδεύει η επιστήμη.
Η εταιρεία πήρε γενναία επιχορήγηση για τη μελέτη της αυτή. Σίγουρα θα προχωρήσει. Μελέτες γίνονται και από άλλες εταιρείες για άλλα εμβόλια. mRNA πάντα.
Τέλος, μην ξεχνάτε ότι ήδη εγκρίθηκε και θα κυκλοφορήσει από τον Σεπτέμβριο mrna εμβόλιο για άλλο πλην κορωνοϊού παθογόνο. Για τον RSV. Από τη Moderna παρακαλώ. Δες ανάρτηση 9 Ιουνίου 2024. Φαίνεται η πλατφόρμα είναι ελκυστική, οι εταιρείες δεν διέπονται από συναισθηματισμούς και ο κόσμος είναι μάλλον επιδεκτικός.
Καλό βράδυ.


Κ. Σιακαβελλας είπε...

Επειδή η αποτελεσματικότητα των mRNA εμβολίων στην πανδημία άγγιξε το 0% και κάθε οικογένεια στο στενό ή ευρύτερο περιβάλλον της ,εχει και το θύμα της από τις επιπλοκές των εμβολίων αυτών , συμφωνώ με την άποψη του κυρίου Καβούρη.