Ιουλίου 07, 2024

ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΖΕΙ Η LONG COVID;

 Ασθενείς που παρουσίασαν long -COVID19 η οποία υποχώρησε στη συνέχεια,  μπορεί μελλοντικά να υποτροπιάσουν με τα ίδια περίπου συμπτώματα. Η υποτροπή εμφανίζεται μετά λοίμωξη του ασθενούς από οποιονδήποτε ιό και κυρίως κρυολόγημα, κορωνοϊό, γρίπη ή οποιαδήποτε άλλη λοίμωξη, τα οποία δρουν ως εκλυτικό αίτιο. 

Τα δημοσιευμένα δεδομένα για το θέμα αυτό είναι ελάχιστα, αλλά υπάρχουν πολλές κλινικές παρατηρήσεις επιστημόνων τις οποίες διακινούν οι ίδιοι μεταξύ τους. Φυσικά η έρευνα θα συστηματοποιηθεί για να διευκρινισθεί το θέμα. 

 

Cold, Flu Virus Can Trigger Long COVID Relapses  

Medscape - July 03, 2024

  

Είναι πολλά που δεν γνωρίζουμε για τον ιό και ακόμη περισσότερα για το εμβόλιο.  Εάν ευσταθεί η τεχνητή φύση του ιού (τα στοιχεία προς τα εκεί οδηγούν), τότε η δουλειά που έγινε ήταν αριστοτεχνική.

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε σε ότι αφορά στην πανδημία και στη νόσο covid 19, βραχείας ή μακράς διαρκείας, καθώς και στους θανάτους, αιφνίδιους ή μη, να βγουνε πολλά και ασφαλή συμπεράσματα εάν οι μελέτες υποχρεωτικά ανάφεραν και των αριθμό δόσεων εμβολίων του κάθε ατόμου , πριν ή μετά τη νόσο.
Ο ζητών ευρίσκει
Δηλ. κάθε μελέτη να συμπεριλάβει και το , με ή χωρίς εισαγωγικά, εμβόλιο .
Αθανάσιος Διδάγγελος , Παιδίατρος.

JOHN KAVALIOTIS είπε...


Συμφωνώ. Μόνο που αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ διότι δεν τους συμφέρει.