Απριλίου 06, 2013

ΒΟΥΛΗ Ή .....


Διάβασα σε ειδησεογραφιικά sites  ότι ένας μαθητής τιμωρήθηκε γιατί χαρακτήρισε τη βουλή ως "μπο......".

Απορώ. Το παλληκάρι είπε κάτι το αυτονόητο. Κάτι που το φωνάζουν οι πλείστοι των Ελλήνων. Κάτι για το οποίο έδωσαν δικαίωμα οι ίδιοι οι βουλευτές. Οι διάλογοι που ακούγονται στο ελληνικό  κοινοβούλιο είναι αχαρακτήριστοι, απαράδεκτοι. Καθηγητάδες, νομικοί, γιατροί, επιστήμονες .... Και συμπεριφέρονται θρασύτατα, αναιδέστατα, χυδαία. Τι να πει κανείς; Οι άνθρωποι αυτοί θα σώσουν τη χώρα μας!!!

Μήπως ο μαθητής με τον παραλληλισμό μείωσε όχι τη βουλή αλλά τον άλλο οίκο; Διότι εκεί επικρατεί τάξη, ησυχία, σεβασμός στους συμμετέχοντες. Και όλοι τηρούν κάποιους κανόνες. Τι σχέση έχει ο "αχταρμάς" της βουλής με όλα αυτά!!!

2 σχόλια:

kospan@yahoo.com είπε...

Στο "Βήμα" της προηγούμενης Κυριακής, ο αρθρογράφος Ι. Μαρίνος χαρακτηρίζει τη βουλή ως πεζοδρομιακή. Νομίζω ότι τόσο ο δημοσιογράφος όσο και ο μαθητής λένε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια.

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Απλά ο δημοσιογράφος το είπε πιο ήπια.

Η απορία μου είναι για το αν έπρεπε να τιμωρήσουν τον μαθητή. Παλαιότερα συνέχεια έδειχνε η τηλεόραση τους διαδηλωτές να φωνάζουν "να καεί, να καεί το μπο.... η βουλή". Αυτά βλέπουν τα παιδιά και αυτά λένε και τα ίδια. Αυτά ακούνε από τους βουλευτές μας, σ΄ αυτά τα συμπεράσματα φθάνουν. Όταν βοά το πανελλήνιο για καθηγητή που δεν προήγαγε φοιτήτριες αν πρωτα δεν περνούσαν από το γρεαφείο του ή από κάπου αλλού (άγρια κατάχρηση εξουσίας), δεν θα φθάσει ο πολίτης σε τέτοια συμπεράσματα όταν βλέπει αυτά τα άτομα στη βουλή των Ελλήνων να διαπράττουν παρόμοια ή παραπλήσια κατάχρηση εξουσίας;

Το να τιμωρείς κάποιον που αποκαλεί όπως αποκαλεί τη βουλή, αντί να τιμωρείς αυτούς που κατάντησαν έτσι τη βουλή, δεν είναι ό,τι πιο δίκαιο.