Μαρτίου 17, 2023

KOΡΩΝΟΪΟΣ: ΔΙΔΥΝΑΜΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΕ ΒΡΕΦΗ

Ο FDA ενέκρινε, με άδεια επείγουσας χρήσης, το διδύναμο εμβόλιο της Pfizer-BioNTech για την COVID-19 σε βρέφη και παιδιά 6 μηνών έως 4 χρόνων που ήδη έχουν λάβει τρεις δόσεις από το μονοδύναμο εμβόλιο. Το διδύναμο αυτό εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί 2 και πλέον μήνες μετά την προηγούμενη τελευταία δόση. Μπορούν να το λάβουν επίσης και παιδιά που έχουν κάνει μόνον τις δύο δόσεις με μονοδύναμο. Η άδεια του διδύναμου τον περασμένο Δεκέμβριο δεν περιελάμβανε παιδιά της ηλικίας αυτής που είχαν λάβει τρεις δόσεις μονοδύναμου. 

Προσέξτε τώρα: Ο FDA έδωσε την έγκριση με βάση δεδομένα από 60 παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 χρόνων που είχαν ανοσιακή απόκριση και στα δύο στελέχη,  ένα μήνα μετά τη χορήγηση του διδύναμου. Επίσης από κλινική μελέτη που αφορούσε 24 παιδιά 6 μηνών έως 23 μηνών και 36 παιδιά 2 έως 4 ετών. Συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες ήσαν: ευερεθιστότητα, υπνηλία, τοπικά ερυθρότητα-άλγος-οίδημα, ανορεξία, κόπωση, πυρετός, διάρροια, έμετοι, κεφαλαλγία, αρθραλγίες, ρίγη.

Ελπίζω να γίνεται κατανοητό πως πήραν την απόφαση να χορηγήσουν το εμβόλιο σ΄ αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες με μελέτη πολύ μικρή σε υλικό και σε διάρκεια. Και φυσικά να κατανοήσουν και οι παιδίατροι ότι ένα εμβόλιο που χορηγείται με προσωρινή άδεια, είναι πειραματικό εμβόλιο.  


https://www.aap.org/en/pages/2019-novel-coronavirus-covid-19-infections/children-and-covid-19-state-level-data-report/.

https://www.aap.org/en/pages/2019-novel-coronavirus-covid-19-infections/children-and-covid-19-vaccination-trends/.

Ηealio 15-03-2023



2 σχόλια:

Κ. Σιακαβελλας είπε...

Oι φαρμακευτικές εταιρείες σε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν λάβει πλήρη ασυλία από ποινικές και αστικές ευθύνες από τυχόν παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορονοϊού, από την πρώτη στιγμή χορήγησης άδειας επείγουσας χρήσης.

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Τά ὅρια τῆς λογικῆς ἔχουν ξεπερασθῆ, τώρα κινοῦνται στά ὅρια τῆς ἐγκληματικότητος, μέ στόχον τήν μείωσιν τοῦ πληθυσμοῦ. Κλαίω τούς γονεῖς πού ἀγαποῦν μέν τά παιδάκια τους, ἀλλά δέν ἔχουν ἐνημερωθῆ γιά τό ἔγκλημα πού συντελεῖται καί πιστεύουν τούς ἐγκληματίες ψευδο-επιστήμονες, ψευδο-πολιτικούς καί ψευδο-δημοσιογράφους, ὁπότε τά πηγαίνουν πρός «σφαγήν».