Απριλίου 27, 2017

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕ HPV9


Ποιος θα δώσει επίσημες οδηγίες για συνέχιση τρέχοντος εμβολιασμού κατά HPV; (οι ερωτήσεις πολλές)

Προς το παρόν το μόνο που υπάρχει είναι ότι άτομα που έλαβαν 1 ή 2 δόσεις των παλαιών εμβολίων μπορούν να συνεχίσουν με 9δύναμο. Η οδηγία προέρχεται από τις ΗΠΑ. 


4 σχόλια:

Unknown είπε...

Βασικό θέμα Κε Καβαλιώτη είναι αν μπορεί να συνταγογραφηθεί με 0% διότι επισήμως δεν έχει ενταχθεί στο Εθνικό πρόγραμμα.Η άποψη σας ποιά είναι?
Αρβανιτίδης Κων/νος
Παιδίατρος

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Άποψη για ποιο; Για το αν πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ή αν πρέπει να συνταγογραφείται με 0%. Αυτά είναι αλληλένδετα. Αν μπει στο πρόγραμμα, χορηγείται δωρεάν.

Υπάρχει όμως μια πληροφορία, που λέει ότι συνταγογραφείται χωρίς συμμετοχή και χωρίς να είναι στο πρόγραμμα. Εγώ δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό. Εσείς που κάνετε ιατρείο και έχετε ηλεκτρονική συνταγογράφηση, πιο εύκολα θα το διαπιστώσετε.

Unknown είπε...

Ευχαριστουμε κ.Καβαλιωτη για την παντα εγκαιρη ενημερωση που μας κανετε πανω σε τρεχοντα θεματα Αν περιμεναμε επισημες οδηγιες θαπρεπε να εχουμε Ιωβιο υπομονη
Με τιμη Αννα Μπατμα

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Το θέμα το έθιξα πάλι με ανάρτηση και στις 18 Απριλίου.
Όμως πολύ νωρίτερα (15 Φεβρουαρίου) με mail στην επιτροπή εμβολίων, τόνιζα την ανάγκη να δώσει άμεσα οδηγίες η επιτροπή για να μην δημιουργηθεί σύγχυση με το εμβόλιο αυτό. Τέτοιες οδηγίες εγώ πάντως δεν είδα ακόμη.