Δεκεμβρίου 21, 2016

ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΡΙΠΗΣ - ΚΕΕΛΠΝΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Βουλευτές, ευρωβουλευτές και υπαλλήλους του ελληνικού κοινοβουλίου θα εμβολιάσει αύριο το πρωί κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Βουλή. Το ειδικό συνεργείο του κέντρου θα βρίσκεται στο κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής εκστρατείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης. Η ενέργεια θα έχει συμβολικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού και ιδιαιτέρως των ομάδων υψηλού κινδύνου, καθώς, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η εμβολιαστική κάλυψη παρουσιάζει κάμψη με αποτέλεσμα η εποχική γρίπη να προσβάλλει μεγάλο αριθμό Ελλήνων, οδηγώντας συχνά σε σοβαρή νόσηση ενώ σε αρκετές περιπτώσεις -που συνήθως ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου- στοιχίζουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.


Το βρήκα σήμερα το πρωί στο protothema.gr και αφορούσε το  ΚΕΕΛΠΝΟ. Αυτό πρέπει να έγινε εχθές.  Τελικά πόσο σοβαροί είμαστε;  Δηλ. αν εμβολιασθεί ο βουλευτής πως θα πεισθεί ο απλός πολίτης; Θεωρείται πιο ευφυής ο βουλευτής; Λέει η είδηση ότι η εμβολιαστική κάλυψη παρουσιάζει κάμψη. Μα πότε θα καταλάβουν οι ειδήμονες ότι το εμβόλιο αυτό δεν το δέχεται ούτε ο κόσμος ούτε οι υγιειονομικοί; Πότε θα καταλάβουν ότι η αποτελεσματικότητα του είναι μέτρια, ειδικά στον γενικό πληθυσμό;

Το θέμα είναι γιατί γίνεται όλη αυτή η φασαρία για το εμβόλιο της γρίπης. Με την ίδια  λογική το ΚΕΕΛΠΝΟ θα μπορούσε να πηγαίνει και στα σχολεία να εμβολιάζει τα παιδιά για τον HPV ή στους βρεφικούς σταθμούς για να εμβολιάζει για τον ιό Ρότα. Και για τα δυο αυτά εμβόλια η κάλυψη είναι χαμηλή.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: