Δεκεμβρίου 31, 2016

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ


To 2016 φεύγει. Χρονιά δύσκολη, πολύ δύσκολη. Ο καινούριος χρόνος έρχεται αλλά με παρόμοιους οιωνούς. Μπορεί κάτι να αλλάξει;

Ουσιαστικά τίποτε δεν αλλάζει εύκολα επειδή οι δείκτες του ρολογιού θα προχωρήσουν. Τίποτε δεν αλλάζει αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Εμείς θα δώσουμε το σήμα και τον παλμό της αλλαγής. Πρέπει όμως να αποβάλλουμε κάθε τι βλαπτικό. Να διώξουμε τις ιδεοληψίες μας, τη μιζέρια που μας κατατρώει, το μίσος για κάθε "αντίπαλο", την αδράνεια που πολλές φορές έχουμε. Πρέπει να παλαίψουμε με τον εαυτό μας για να τον ευθυγραμμίσουμε  στην παραγωγή και να αφήσουμε την άρνηση και την αντίδραση. Να αποδείξουμε ότι αξίζουμε, ότι μπορούμε και μόνοι μας. Αν εμείς δεν σωθούμε μόνοι μας δεν πρόκειται να μας σώσει κανένας ξένος. πχ δεν θα χρειαζόταν κανένα μνημόνιο αν ΟΛΟΙ πλήρωναν τους φόρους που τους αναλογούν.

Και φυσικά πρέπει να αποβάλλουμε την κάκιστη ιδιότητα που πολύ χαρακτηριστικά την περιέγραφε ο μακαριστός Χριστόδουλος - ο μέγας ιεράρχης και ηγέτης:  "ο Έλληνας δεν θέλει να έχει και αυτός μια κατσίκα όπως ο γείτονας του, αλλά θέλει να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα (για να είναι ευχαριστημένος)". Κάπως  έτσι τόλεγε, αν θυμάμαι καλά.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι να αλλάξουμε προς το καλύτερο το επερχόμενο 2017.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ    


Δεν υπάρχουν σχόλια: